ПО ВНЕСЕН ОБВИНИТЕЛЕН АКТ НА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ГР.БЛАГОЕВГРАД ЗА КОНТРАБАНДА НА НАРКОТИЦИ, СЪДЪТ ПОСТАНОВИ ПРИСЪДА

7 Октомври 2015 г.

На 16.09.2015 г., по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура гр.Благоевград, съдът призна за виновен П.К. от гр.Петрич в това, че на 22.04.2015 г. около 12.00 часа на ГКПП Кулата, като извършител и в съучастие с В.Т., последният като подбудител, без надлежно разрешително, издадено при условия и по ред, предвидени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е направил опит да пренесе през границата на страната с Р Гърция, със собствения си лек автомобил марка и модел „Деу Есперо” високорисково наркотично вещество – хероин, със съдържание на активно действащ компонент диацетилморфин 26 %, с нето тегло 199,1 гр., на стойност 12 941.50 лв., като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини, поради което му е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години.

Превозното средство, послужило за превозване на наркотичното вещество-предмет на контрабандата - лек автомобил марка и модел „Деу Есперо” е отнето в полза на държавата.

Със същата присъда, но като подбудител за опит към контрабанда на наркотичното вещество е признат за виновен  В.Т. от гр.Петрич, на който съдът наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години и 8 месеца, както и да заплати „глоба“ в размер на 100 000 лв.

Присъдата не е окончателна.