Окръжна прокуратура-Благоевград ръководи разследване срещу организирана престъпна група, свързана с държане и разпространение на наркотични вещества

1 Декември 2023 г.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград, съвместно с Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил и ГПУ – Благоевград, се води разследване по образувано досъдебно производство срещу организирана престъпна група, чиято дейност е разпространение на наркотични вещества, както и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група са привлечени четири лица - А.Д, на 36г., А.Д, на 28г., В.К на 33г., и Н.А, на 24., от гр. Симитли. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 321 ал. 3 пр. 2 и 3, т. 2, вр. ал.1 и 2 от НК.

В качеството на обвиняем е привлечен и К.Ч, на 24г., за престъпление по чл.354а ал.1 от НК, който е закупил 1 кг. канабис от участниците в престъпната група.

Всички обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.