Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд рецидивист за грабеж над жена

20 Април 2023 г.

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 б. „а“ и б. „б“ от НК.

Около 21,00 ч. на 17.11.2022 г. Е.М. приключила работа и тръгнала към дома си. В района на сградата на Общински пазар – Благоевград на ул. „Чакалица“ жената била пресрещната от непознат. Неочаквано той хванал чантата й за дръжките и я придърпал. Въпреки оказаната от нея съпротива извършителят успял да я отнеме и избягал.

Пострадалата подала сигнал на телефон 112. При последвала обиколка на района тя намерила чантата си с документите в контейнер. Липсвала обаче паричната сума от 205 лева.

В хода на разследването на грабежа са били извършени оперативно-издирвателни действия. Извършителят на престъплението е бил установен – 22 годишният И.Г. Той е бил разпознат от пострадалата Е.М. и привлечен в качеството на обвиняем.

От направена справка е видно, че той е осъждан за престъпления против собствеността. Грабежът над жена в гр. Благоевград е извършен от него при условията на опасен рецидив,

Предстои делото да продължи в съда.