Рецидивист е предаден на съд за измами в гр. Благоевград

13 Май 2022 г.

След приключване на разследване по досъдебно производство Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Ц.К. за извършено от него престъпление по чл. 211, вр. чл. 209, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

На 16.07.2021 г. обвиняемият Ц.К. приближил къщата на семейство Г. на ул. „Стоимен Календерски“ в гр. Благоевград. Представил се на стопаните като „Боби от Перник“ и заявил, че е приятел на сина им. Поискал от тях 40 лева, за да зареди гориво за колата. Обяснил, че майка му е в болница в гр. Сандански и обещал същия ден да върне парите. Заблудени от тези обстоятелства, те му помогнали с исканата от него сума. Разбрали, че били измамени, след като непознатият мъж не се появил и не им върнал парите.

Същия ден Ц.К. спрял жена на ул. „Струмица“ в гр. Благоевград. Заявил й, че е приятел на сина й, който живее в Италия. Помолил от нея 176,40 лева, необходими за изписване на майка му от болница, като уверил, че ще ги върне след няколко часа. Тя веднага отишла до близкия банкомат, изтеглила пари и му дала 180 лева. Обвиняемият не се издължил на жената, която откликнала на молбата му за помощ.

Пострадалите от деянията на Ц.К. сигнализирали органите на реда за причинените им имотни вреди чрез въвеждане в заблуждение.

В хода на разследването извършителят е бил установен.

43-годишният Ц.К. извършил престъплението при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода.

Предстои делото да продължи в съда.