Съобщение 26.06.2014г.

26 Юни 2014 г.

Днес, 26.06.2014 г., Районна прокуратура гр.Благоевград уведомява следното:

Днес, 26.06.2014 г., Районна прокуратура гр.Благоевград уведомява следното:

На 07.10.2012 г. е образувано досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за изясняване причините за смъртта на М. Н. и дали същата не се дължи на извършено престъпление по чл.127, ал.1 (склоняване към самоубийство) или друго престъпление от НК.

След проведено разследване, в хода на което са извършени множество действия – огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели (35), експертизи (7), е установено, че смъртта на Н. се дължи на нещастен случай. Същия се изкачил на електрически стълб (изграден от винкели и с височина около 16 м., намиращ се в местността „Въжения мост“, с. Бистрица), след което е последвал контакт на пострадалия с техническо електричество и действие на високо-волтова електрическа дъга. В резултат на това, Н. паднал от високо като получил тежки увреждания. Според заключението на вещото лице по назначената по делото съдебно-медицинска експертиза, смъртта на Марио Н. се дължи на действието на електрически ток и волтова дъга, съчетани с установените травматични увреждания на главата, шиен прешлен и гръдния кош, довели до черепно – мозъчна и гръдна травма с остра кръвозагуба и остър срив в кръвната циркулация.

С постановление от 25.06.2014 г., наказателното производство по посоченото досъдебно производство е прекратено поради липса на извършено престъпление.