Дела водени срещу полицейски служители

16 Май 2014 г.

І. На 21.02.2014 г. Районна прокуратура гр.Благоевград внесе за разглеждане в Районен съд гр.Гоце Делчев предложение за освобождаване от наказателна отговорностсналагане на административно наказание по отношение на обвиняемия ДИМИТЪР С. П. за това,

І. На 21.02.2014 г. Районна прокуратура гр.Благоевград внесе за разглеждане в Районен съд гр.Гоце Делчев предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание по отношение на обвиняемия Д. С. П. за това, че на 16.03.2013 г. около 13.00 ч. в РУП гр.Гоце Делчев, в качеството си на лице от състава на полицията –полицай в РУП гр.Гоце Делчев при Областна дирекция на МВР гр.Благоевград, по повод изпълнение на службата нанесъл удари в областта на главата и тялото на Б. Г. П. от гр.Гоце Делчев, в резултат на които му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в контузни рани по главата, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.131, ал.1, т.2, пр.3, вр.чл.130, ал.1 от НК, вр.чл.170, ал.2, т.5 от ЗМВР.

Поради самоотвоод на съдиите от Районен съд гр.Гоце Делчев делото е насрочено за разглеждане от Районен съд гр.Разлог. Делото е насрочено за разглеждане в съдебно заседание.

ІІ. На 28.02.2014 г. Районна прокуратура гр.Благоевград внесе в Районен съд гр.Разлог обвинителен акт срещу Т. Т. Р.за това, чена 29.04.2013 г. около 22.30 ч. в стая за свиждане, находяща се в сградата на РУП гр.Банско, в качеството си на лице от състава на полицията –полицай в РУП гр.Банско при Областна дирекция на МВР гр.Благоевград, по повод изпълнение на службата, свързана с осигуряване на обществения ред, предотвратяване и оказване на съдействие при разкриване на престъпления и нарушения на обслужваната територия – гр.Банско, употребил по отношение на задържания със заповед на основание чл.63 ал.1 т.1 ЗМВР И. Г. Я. от гр.Банско, физическа сила – нанасяне на удари с крак в областта на коляното на ляв долен крайник, в резултат на които му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в изкълчване на ляв долен крайник - престъплениепочл. 131,ал.1,т.2, пр.3, вр.чл.129, ал.2, пр.3, вр. ал.1 от НК, вр.чл.170, ал.2, т.5 от ЗМВР.

Делото е насрочено за разглеждане в съдебно заседание.