Съобщение 07.01.2014г.

7 Януари 2014 г.

На 06.01.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ под ръководството на Районна прокуратура гр.Благоевград проведоха специализирана операция на територията на гр.Благоевград за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки.

На 06.01.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ под ръководството на Районна прокуратура гр.Благоевград проведоха специализирана операция на територията на гр.Благоевград за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки. При извършените действия по разследването в склад, находящ се в кв.“Грамада“ в гр.Благоевград са открити от органите на ДАНС акцизни стоки – цигари без бандерол, както следва: 8 655 стека цигари, марка“ТABACCUS“ и 1 785 стека цигари, м.“МARLBORO“.

Във връзка с горното е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.234 ал.2 вр. ал.1 НК – държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, като предметът на престъплението е в големи размери.

Разследването се осъществява от разследващ агент на ДА“НС“, под ръководството и надзора на Районна прокуратура гр.Благоевград.

Извършват се активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпит на свидетели.