Съобщение 24.03.2013г.

24 Март 2013 г.

Във връзка с постъпил около 23.00 ч. на 23.03.2013 г. сигнал за кражба на съобщителен кабел, обслужващ ж.п линия Добринище–Септември, полицейският служител в РУ „Транспортна полиция” гр.Пловдив Иван Лулеов започва извършването на първоначални оперативно-издирвателни ...

Във връзка с постъпил около 23.00 ч. на 23.03.2013 г. сигнал за кражба на съобщителен кабел, обслужващ ж.п линия Добринище–Септември, И. Л. започва извършването на първоначални оперативно-издирвателни действия.

На път ІІ-84, на около километър от ж.п.спирка „Ген.Ковачев” Л. установява движещ се лек автомобил, м.„Фолксваген Джета”, червен на цвят, влачещ кабел с дължина около 60 метра. По този повод предприема действия по спиране на това МПС, в което пътуват две лица от ромски произход. Лицето возещо се до шофьора напуска превозното средство и се укрива. При опит за задържане на водача – Н.И. от с.Баня, полицейският служител възпроизвежда изстрел със служебния си пистолет и го ранява. По първоначални данни нараняването е причинено със стоп-патрон в областта на шията. Непосредствено след настъпване на инцидента Л. превозва И. до ФСМП гр.Разлог. Въпреки оказаната медицинска помощ настъпва смъртта на простреляното лице.

Във връзка с този тежък резултат е образувано досъдебно производство срещу И. Л. за извършено престъпление по чл.115 НК с цел пълно, всестранно и точно изясняване на всички обстоятелства относими към смъртта на Н.И.. Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура гр.Благоевград. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който в близост до лекия автомобил „Фолксваген Джета” е намерена и иззета брадва. Провеждат се разпити на свидетели и се извършват всички други необходими процесуално-следствени действия.

Предстои привличане на Л. в качеството на обвиняем и задържането му за срок от 72 часа.