Районна прокуратура-Плевен се включи в образователна програма „Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“

10 Юни 2024 г.

На 06.06.2024г., Районна прокуратура-Плевен проведе образователна лекция пред ученици от 8 до 12 клас на „Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване“ - Плевен.

Обучението бе проведено по програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката: „Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Лектори в програмата бяха г-н Владимир Радоев - Административен ръководител, районен  прокурор на РП Плевен и г-жа Елеонора Янева - прокурор в РП Плевен, които запознаха учениците с темата: „Наказателната отговорност на непълнолетните лица“.  

По време на срещата бяха засегнати и други теми, като агресията в училище, хулиганските прояви, последиците от употребата и държането на наркотични вещества. Бяха представени и реални примери от практиката на магистратите.

Учениците демонстрираха засилен интерес по темите и активно участваха в проведената дискусия.

Програмата „Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ има за цел повишаване на правната култура на учениците и затвърждаване доверието в органите на съдебната власт.