По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд-Велико Търново задържа под стража обвиняем за държане на наркотици

3 Юни 2024 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново  наложи мярка за неотклонение задържане под стража на 23-годишен мъж.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем по  досъдебно производство, за това, че на 24.01.2024 г. в с. Раданово, общ. П. Тръмбеш, обл. В. Търново, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества - марихуана, разпределена в три отделни обекта,   с общо тегло от 14,12 грама, на стойност 282,40 лв.- престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК. 

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност той да се укрие и да извърши престъпления, поради което прокуратурата е внесла в Районен съд-Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемия.

На 30.05.2024 г. с определение на Районен съд-Велико Търново по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.