Тринадесет години затвор за подсъдим обвинен от Окръжна прокуратура – Плевен за опит за убийство и средна телесна повреда

16 Февруари 2024 г.

Въз основа на внесен обвинителен акт по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен, състав на Окръжен съд- Плевен е осъдил 44 годишния В.К. на 13 години лишаване от свобода при строг режим за две престъпления – опит за убийство и средна телесна повреда.

Той е  признат за виновен за това, че на 21.08.2022г. в гр. Плевен се опитал умишлено да умъртви Т. К., като опита останал недовършен поради независещи от него причини, както и за това, че на 21.08.2022г. в гр. Плевен причинил на Р. П. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долната челюст, довело до тайно затрудняване на дъвченето.

В.К. е бил с наложена мярка за неотклонение задържане под стража, която е потвърдена от Окръжен съд - Плевен при постановяване на присъдата. Тя подлежи на обжалване пред АС – Велико Търново.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.