Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване за тежко пътнотранспортно произшествие с двама загинали

16 Ноември 2023 г.

На 15.11.2023 г. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново по повод настъпило тежко пътнотранспортно произшествие с двама загинали.

Около 19.20 часа, на 15.11.2023 г,  на първокласен път I-4 (София – Варна), при км 103+050 на прав пътен участък и суха настилка, настъпва пътнотранспортно произшествие с участието на два автомобила – лек автомобил "Тойота", управляван от Д. C., на 36 години, с американско гражданство и пътник В.М.  – също на 36 г., български гражданин, движещ се в посока от гр. В. Търново към гр. София и насрещно движещия се лек автомобил "Мерцедес", управляван от А.А. – на 40 години и с пътник А. А на 19 години.

В резултат на произшествието на място са починали водачът на лекия автомобил „Тойота“ и пътника в него.

           Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване, като по първоначални данни лекият автомобил "Тойота" е навлязъл в лентата на насрещно движещия се "Мерцедес", където е настъпил и ударът между двете превозни средства.

            Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на автоексперт, съдебен лекар и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – В. Търново.

Водачът А. А. е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство като пробите са отрицателни. Телата на двете починали лица са откарани за аутопсия в СМО на МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов", като им е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.