Емил Денев с отличия от Главния прокурор и от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

25 Април 2023 г.

Емил Денев бе награден от главния прокурор на Република България Иван  Гешев с предметна награда – „Награден нож“ за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения като заместник на административния ръководител, заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Велико Търново, както и за цялостен принос в професионалната си кариера. 

Великотърновският прокурор бе отличен и от Прокурорската колегия на Висш съдебен съвет с отличие  „личен почетен знак, първа степен – златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Той бе поздравен за „годините на честен и всеотдаен труд в съдебната система на Република България. Оценяваме, че с професионалното си поведение и високия си морал сте един от магистратите, които изградиха съвременния облик на българското правосъдие. Благодарим Ви за проявената почтеност и за личния Ви принос за въздаване на правосъдие, което да оставя в обществото чувството за законова и човешка справедливост“, пише в поздравителния адрес от ВСС до г-н Денев.

Високите отличия бяха връчени от г-жа Таня Недкова – апелативен  прокурор  на Апелативна прокуратура – Велико Търново  на тържествено изпращане по повод 65-годишнината на прокурор Денев. Той бе поздравен от колектива на Апелативна прокуратура – Велико Търново, от окръжните и районни  прокуратури и колеги магистрати, с които е работил през годините на своята кариера.

         Прокурор Денев има над 30 години юридически стаж.  В периода 1993 г- 1999 година е бил следовател в Окръжна следствена служба във В. Търново. От 1999 г. е прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, като в периода 2005 г. – 2009 г. е заместник окръжен прокурор, а след това  два мандата  (от 2009 г. -  до 2019 г.) е административен ръководител – окръжен прокурор на същата прокуратура. От 2019 г. до пенсионирането си е заместник на административния ръководител - апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - Велико Търново. Има ранг "прокурор във ВКП и ВАП".