Отличие от Главния прокурор на Република България Иван Гешев за Пламена Дичева – административен ръководител на Районна прокуратура - Габрово

29 Декември 2020 г.

Пламена Дичева – административен ръководител при Районна прокуратура – Габрово бе наградена със заповед на Главния прокурор с отличие „Служебна благодарност“ за постигнати отлични резултати в организацията и ръководството на Районна прокуратура – Габрово в условията на оптимизиране на структурата на районните прокуратури в Прокуратурата на Република България, като и за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения по възложените й преписки и досъдебни производства.

Отличието е по предложение на прокурор Н. Желева, изпълняваща функциите административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово.

Прокурор Дичева е завършила Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Има над 21 години магистратски стаж. Професионалната си кариера започва на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Габрово. Заемала е длъжностите „прокурор“ и „заместник административен ръководител, районен прокурор“ на Районна прокуратура - Габрово. От 25.04.2016 г. до настоящия момент е административен ръководител на Районна прокуратура – Габрово.