Апелативна прокуратура – Велико Търново с благотворителна кампания в подкрепа на детски дом и болно момче

28 Декември 2016 г.

            По инициатива  на Апелативна прокуратура – Велико Търново  за поредна година в Съдебната палата се организира  традиционен благотворителен базар на коледни сувенири, изработени от децата в Дом за деца с тежки увреждания „Слънчице“ - с. Горски Сеновец

По инициатива  на Апелативна прокуратура – Велико Търново  за поредна година в Съдебната палата се организира  традиционен благотворителен базар на коледни сувенири, изработени от децата в Дом за деца с тежки увреждания „Слънчице“ - с. Горски Сеновец.  В кампанията се включиха магистрати и съдебни служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура и от Апелативен, Окръжен и Районен съд, като  закупиха ръчно изработени керамични фигурки за елха и магнитчета, носещи духа на Коледа. От продажбата ся събраха  910 лева, който г-жа Румяна Ирманова, прокурор в Апелативна прокуратура  връчи на г-жа Иванка Ботева, директор на ДДТУ „ Слънчице“, ден преди Рождество.  С парите беше възможно да се закупят индивидуалните подаръци  на децата пожелани в писмата им до Дядо Коледа. Останалите средства ще бъдат използвани за закупуване на видеплеър, както и за нови материали за арттерапия, която провеждат.

           Със 118 лева, събрани от закупуване на Коледни картички, изработени от деца се подпомогна и Дневен център към Община Велико Търново .

            Тази година прокурорите и съдебните служители инициираха и благотворителна   акция, в която събраха 530 лева в подкрепа на  12 - годишният Ради от гр. Велико Търново,  в борбата му с тежко заболяване.