Прокурор Николай Гугушев встъпи в длъжност в Окръжна прокуратура-Хасково в присъствието на членове на Висшия съдебен съвет

1 Март 2016 г.

На 29 февруари 2016 г., в Окръжна прокуратура гр. Хасково се проведе тържествена церемония по встъпване в длъжност на прокурор Николай Гугушев, назначен с решение на ВСС по протокол №04/27.01.2016г., след участие в конкурс за първоначално назначаване. Конкурсът за първоначално назначаване и заемане на седем свободни длъжности за „прокурор” в окръжните прокуратури, бе обявен от ВСС с решение по протокол №28/27.05.2015 година. 

На 29 февруари 2016 г., в Окръжна прокуратура-Хасково се проведе тържествена церемония по встъпване в длъжност на прокурор Николай Гугушев, назначен с решение на ВСС по протокол №04/27.01.2016г., след участие в конкурс за първоначално назначаване. Конкурсът за първоначално назначаване и заемане на седем свободни длъжности за „прокурор” в окръжните прокуратури, бе обявен от ВСС с решение по протокол №28/27.05.2015 година. 

На официалното встъпване в длъжност, в зала №6 на Съдебната палата в Хасково,  присъстваха представляващият Висшия съдебен съвет г-н Димитър Узунов, председателят на Комисията по предложенията и атестирането на съдии, прокурори и следователи г-жа Милка Итова, заместник-председателят на комисията г-н Румен Боев и председателят на Комисията по професионална етика и превенция на корупцията г-н Ясен Тодоров.

В присъствието на г-н Иван Стоянов - окръжен прокурор на гр. Хасково, магистрати и медии, прокурор Николай Гугушев положи тържествената клетва и  подписа клетвения лист съгласно разпоредбите на чл. 155 и чл. 157 от Закона за съдебната власт.

Административният ръководител на Окръжна прокуратура-Хасково официално представи прокурор Гугушев, който до момента е работил като разследващ полицай и прокурорски помощник.   

С думите:  „Пожелавам ви да отстоявате върховенството на закона и да имате успешна кариерата“, прокурор Гугушев бе поздравен от представляващият ВСС г-н  Димитър Узунов.

В изказването си г-жа Милка Итова  посочи, че на тази дата официално встъпва в длъжност още един прокурор в Специализираната прокуратура – Костадин Паскалев.  Тя допълни, че в момента във ВСС се провежда конкурс за първоначално назначаване и заемане на 43 свободни длъжности „прокурор” в районните прокуратури. Паралелно с това към момента са налице 118 свободни места по щат в районните прокуратури.

„Многократно сме отбелязвали, че са необходими промени в Закона за съдебната власт, за да могат конкурсите да приключват по-бързо“, обяви Милка Итова.  В средата на март на официална церемония предстои да встъпи в длъжност и нов прокурор в Окръжна прокуратура-Пловдив.