Нов прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково полага клетва на тържествена церемония в понеделник в Съдебната палата в Хасково

26 Февруари 2016 г.

На 29 февруари 2016 г., понеделник, Николай Гугушев ще встъпи в длъжност "прокурор" в Окръжна прокуратура-Хасково след конкурс за първоначално назначаване. Г-н Гугушев ще положи официално клетва в 16 часа в зала №6 в Съдебната палата в гр. Хасково на бул. „България“ 144.  

На 29 февруари 2016 г., понеделник, Николай Гугушев ще встъпи в длъжност "прокурор" в Окръжна прокуратура-Хасково след конкурс за първоначално назначаване. Г-н Гугушев ще положи официално клетва в 16 часа в зала №6 в Съдебната палата в гр. Хасково на бул. „България“ 144.  

На тържествената церемония ще присъстват Димитър Узунов, представляващ Висшия съдебен съвет/ВСС/, и членовете на ВСС – Милка Итова, председател на Комисия по предложенията и атестирането на съдии, прокурори и следователи, Румен Боев, зам.-председател на същата комисия, Ясен Тодоров, председател на Комисията по Професионална етика и превенция на корупцията, както и всички прокурори и следователи от Окръжна прокуратура-Хасково. Гости ще бъдат Миглена Тянкова, председател на Окръжен съд-Хасково и Хайгухи Бодикян, председател на Административен съд-Хасково.

Прокурор Николай Гугушев е на 39 г., завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ в София. От януари 2009 г. досега е бил прокурорски помощник в Софийски градска прокуратура. Преди това е работил като дознател в полицейско управление в София и старши експерт в Министерството на правосъдието.  Той ще бъде представен пред новите си колеги от Иван Стоянов, окръжен прокурор на Хасково.