Районна прокуратура – Кърджали организира работна среща за пътната безопасност през летния сезон в района и по отсечката към ГКПП „Маказа“

20 Юни 2024 г.

Днес, 20 юни 2024 г., в Районна прокуратура-Кърджали се проведе работна среща съвместно с ОД на МВР-Кърджали за набелязване на мерки за пътната безопасност в района и в отсечката към ГКПП „Маказа“ през летния сезон. Тя е традиционна и се организира по инициатива на районния прокурор Стоян Моневски. Една от основните теми на разговорите бе свързана с предотвратяване на движението на безстопанствените и свободно пашуващи животни, които създават опасност за преминаващите моторни превозни средства по общинските пътища, както и по продължението на международния път към Република Гърция през ГКПП „Маказа“ .

„Набелязаните превантивни мерки за обезопасяването на главните пътни артерии и отличната комуникация между институциите към днешна дата дават своя положителен резултат“, обясни районният прокурор Стоян Моневски.  Представителите на районните управления на МВР в областта споделиха, че за периода от месец март т.г. до момента значително е намаляло движението на безстопанствени и домашни животни по пътните артерии.  Те изразиха мнение, че поставените на някои места електропастири значително ограничават внезапното излизане на животни на пътното платно.

Районният прокурор Стоян Моневски пое ангажимента за организиране на следваща работна среща през есента, на която ще бъдат поканени и представители на други институции с цел обединяване на усилията и осигуряване на безопасно предвижване на моторни превозни средства на територията на област Кърджали.