Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътно произшествие в гр. Сопот, при което е причинена средна телесна повреда на 15-годишно момиче

8 Май 2024 г.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 07.05.2024  г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, при управление на лек автомобил, марка „Фолксваген“, по непредпазливост е причинена средна телесна повреда на 15-годишно момиче – престъпление по чл. 343  ал.1 буква „Б“, пр.2 вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс. 

Пътният инцидент е станал на 7 май 2024 г., в гр. Сопот, обл. Пловдив, близо до училище. Автомобилът е бил управляван от 18-годишно момиче, което е получило шофьорска книжка преди един месец. Пострадалата е настанена в болница. На място е бил извършен тест за алкохол и наркотици на шофьорката, управлявала автомобила, като резултатът и в двата случая е отрицателен. 

По досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, иззета е медицинска документация и др. След като бъдат събрани всички относими доказателства по делото и изготвени заключенията на експертизите, наблюдаващият прокурор ще вземе отношение за привличане към наказателна отговорност на виновното лице.