Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост е причинена смърт на пешеходец

25 Март 2024 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.Б., на 46 г., турски гражданин, за това, че на 24.03.2024 г. на автомагистрала "Марица" при километър 95+500 в землището на гр. Свиленград , обл, Хасково, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Фолксваген“ с чужда регистрация, нарушил правилата за движение по чл.20 ал.2 от Закон за движението по пътищата, и по непредпазливост, причинил смъртта на украинския гражданин И.С., на 33 г.  - престъпление по чл.343 ал.1 б.“в“, вр. чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 24.03.2024 г. при километър 95+500 от автомагистрала „Марица“, в землището на гр. Свиленград, при управление на лек автомобил с несъобразена с конкретната пътна ситуация скорост, С.Б.  ударил неправилно пресичащия автомагистралата пешеходец. Вследствие на удара пострадалият получил несъвместими с живота травми и е починал. Водачът на участвалия в пътното произшествие лек автомобил е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестовете са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство в хода, по което са били извършени оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели и са приобщени писмени доказателства. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

На С.Б. е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратура-Хасково на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокурора. Разследването по случая продължава.