Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за държане с цел разпространение на марихуана, кокаин и амфетамин

22 Януари 2024 г.

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Х.Л., на 48 г., и М.Т., на 47 г., за това, че на 20.01.2024 г., в гр. Пловдив, с. Бойково, и с Храбрино, обл. Пловдив, сами и като съизвършители, в съучастие, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи количества с общо тегло 7 кг 438 грама – марихуана, амфетамин, кокаин. Престъплението е квалифицирано по чл. 354а, ал.1 пр.1 вр. чл.20 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Х.Л. е обвинен и за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение.

На 20 януари 2024 г. полицейски служители извършили претърсвания и изземвания в стопанска постройка в с. Бойково, обл. Пловдив, в лек автомобил, управляван от М.Т., в с. Храбрино, обл. Пловдив, както и в жилище в гр. Пловдив, собственост на Х.Л.  В сградата, колата и апартамента, както и при личен обиск на М.Т., са били открити общо над 7 кг марихуана, а също така и малки количества кокаин и амфетамин, предназначени за разпространение.

Обвиняемите Х.Л. и М.Т. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.