Прокурор Димитър Пехливанов встъпи в длъжност като заместник-административен ръководител на Районна прокуратура – Пловдив

21 Декември 2023 г.

Днес, 21 декември 2023 г., прокурор Димитър Пехливанов встъпи в длъжност като заместник-административен ръководител на Районна прокуратура – Пловдив. Това стана на церемония в заседателната зала на прокуратурата, на която присъстваха Ваня Христева, окръжен прокурор, Петър Петров, районен прокурор, колеги и съдебни служители. Районният прокурор Петър Петров връчи акта за встъпване в длъжност и пожела здраве и професионални успехи на новия заместник-административен ръководител.   

На 6 декември 2023 г. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 160 вр. чл. 168 ал. 3 от Закона за съдебната власт назначи Димитър Пехливанов за заместник-административен ръководител на Районна прокуратура – Пловдив. Той е завършил специалността „Право“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Работил е като разследващ полицай в районно управление на МВР в гр. София, след което е спечелил конкурс за първоначално назначение на магистрати, преминал е през обучение в Националния институт на правосъдието и от 2017 г. е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.