Районна прокуратура-Пловдив повдигна три обвинения на водач на автомобил за хулиганство на пътя, причиняване на телесна повреда и повреждане на друга кола

25 Октомври 2023 г.

Днес, 25 октомври 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив  повдигна три обвинения спрямо Г.Г., на 43 г. Първото е за извършено хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1 от НК. Второто обвинение е за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 вр. чл. 130 ол. 2 от Наказателния кодекс. Третото обвинение е за извършена повреда на чужда движима вещ – автомобил – бус – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 23 октомври 2023 г. в гр. Пловдив, около 17 часа, на улица „Акад. Петър Динеков“,  Г.Г., като водач на лек автомобил, марка  „Киа“, е препречил пътя на друг автомобил – бус, марка „Мерцедес“, управляван от А.М., на 21 г. В този момент Г.Г. спрял колата, е слязъл и се насочил  към буса. Той започнал да вика и да удря предното ляво стъкло на буса, като в резултата на няколкото нанесени удари с длан, счупил предно ляво стъкло. Разпръснатите стъкла са причинили  наранявания в областта на лявата скула и лявата китка на пострадалия А.М. От извършени действия по разследването – разпити на свидетели, разпознавания и др., е установен и задържан извършителят Г.Г.

Обвиняемият Г.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

„Ще бъдем безкомпромисни към всякакви прояви на агресия по пътя, на улицата, на работното място и спрямо всякакви хулигански действия и прояви на насилие. Прокуратурата обявява нулева толерантност към тези действия“, заяви днес на брифинг Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив.