11 Септември 2023 г.

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден 23-годишен мъж за държане с цел разпространение на кокаин

Сподели

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден И.К., на 23 г., за това, че на 16.02.2023 г., под ръчната спирачка в купето на управлявания от него лек автомобил, марка „Мини Купър“, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 16 броя термично запечатани полиетиленови пликчета, съдържащи кокаин на обща стойност 2167 лв. – престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс.

 На 16 февруари 2023 г. в гр. Пазарджик полицейски служители, в условията на неотложност, извършили претърсване и изземване в лек автомобил, марка „Мини Купър“, управляван от И.К. При проведените действия, под ръчната спирачка на колата, били намерени 16 дози кокаин, разпределени в термично запечатани полиетиленови пликчета.

Окръжен съд – Пазарджик е наложил на И.К. наказание от 7 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 3000 лева. Той е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Окръжен съд – Пазарджик. Определението на съда е окончателно.