Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

28 Юли 2023 г.

Под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора беше привлечен като обвиняем M.O., на 45 г., за това, че на 22.07.2023 г., в гр. Стара Загора управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка ,,Опел Астра“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, в частност 1,45 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство ,,Алкотест Дрегер“ - престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

М.О. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпление и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 22 юли 2023 г. в гр. Стара Загора М.О. управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка. След извършен тест с техническо средство е установено, че той шофирал след употреба на алкохол, като деянието е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за престъпления от общ характер.

Предстои Районна прокуратура - Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.