По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем за подпомагане на 57 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

2 Март 2023 г.

Днес, 2 март 2023 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., на 18 г., привлечен като обвиняем за това, че на 28.02.2023 г. на км 196 на автомагистрала „Тракия“, в землището на гр.Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, марка „Ивеко“, противозаконно е подпомогнал 57 граждани на Афганистан  да преминат незаконно през страната – престъпление по чл.281 ал.2 т.1 пр.1, и т.5 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

Според съда  има обоснованото предположение, че С.С. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинението, обуславящо се от събраните по делото доказателства. Магистратите са приели, че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. Настоящото деяние се отличава с изключително висока степен на обществена опасност – превозвани са 57 мъже по опасен за живота им начин.

Определението на Районен съд – Стара Загора може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.