По протест на Окръжна прокуратура – Пловдив второинстанционният съд наложи наказание от 12 г. лишаване от свобода на П.М. за отвличане и изнасилване

1 Ноември 2022 г.

Апелативен съд – Пловдив наложи едно общо наказание спрямо П.М. от 12 години лишаване от свобода за отвличане, извършено в условията на опасен рецидив, и изнасилване.

Делото в Апелативен съд - Пловдив беше образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пловдив и жалби на подсъдимия и на частния обвинител.

        С присъда от 27.06.2022 г. Окръжен съд – Пловдив  призна П.М. за виновен за изнасилване на млада жена, извършено на 06.01.2019 г. в къща в гр. София, като му наложи наказание от 6 г. лишаване от свобода и го оправда по обвинението за отвличане на същата пострадала.

С решението на Апелативен съд – Пловдив П. М. е осъден за отвличане, извършено в условията на опасен рецидив, на 12 години лишаване от свобода, а наказанието му за изнасилване, наложено от първата инстанция е увеличено от 6 на 8 години. Подсъдимият ще следва да изтърпи едно общо най-тежко наказание от 12 години лишаване от свобода.

Решението на Апелативния съд не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред ВКС.