Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Кърджали участваха в награждаване на ученици за най-добро есе на тема „Подрастващите и наркотиците“ в рамките на Образователната програма на ВСС

26 Октомври 2022 г.

Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура-Кърджали участваха в заключителния етап на Образователната програма "Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, който се проведе преди няколко дни в зала №2 на Окръжен съд-Кърджали. Участваха ученици от 11 клас от СУ „Йордан Йовков“ в града. През учебната 2021/2022 г. Образователната програма се осъществява съвместно с Окръжен съд-Кърджали. 

По време на проявата беше обявен резултатът от проведен конкурс за есе на тема „Подрастващите и наркотиците“.  Представените творби бяха оценени от комисия в състав от прокурори и съдии, изнесли лекциите през учебната година.

Мария Сиракова бе отличена за есето си и получи специална грамота за първо място и награда. Светлан Димитров и Даниела Ангелова също получиха грамоти за участието си и отличното си представяне и бяха наградени.

Отличеното есе бе прочетено пред присъстващите в залата, след което на всички бяха връчени удостоверения за участието им в Образователната програма “Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2021/2022 г.