Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършва разследване за умишлено убийство на 53 -годишен мъж в гр. Първомай

21 Октомври 2022 г.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършва разследване за умишлено убийство на 53 - годишен мъж в гр. Първомай, обл. Пловдив  – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Днес, 21 октомври 2022 г., около 12 часа на тел. 112 е получено съобщение за извършено убийство в землището  на гр. Първомай, обл. Пловдив.  Установено е, че  53-годишен мъж е бил прострелян два пъти с ловна пушка в областта на главата и на гърдите, в резултата на което е починал от раните си.   Малко по-късно извършителят – 80-годишен мъж, се е явил лично в РУ на МВР – Първомай, където е предал оръжието, с което е извършил престъплението, и е бил задържан. 

На първоначалните действия по разследването на тежкото криминално престъпление присъства Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив.

Подробности по случая бяха дадени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив. В него участваха Ваня Христева, окръжен прокурор, и Васил Костадинов, зам.-директор на ОД на МВР – Пловдив.