Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев присъства на откриването на учебната година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, с. Труд, партньор по Образователната програма на ВСС

15 Септември 2022 г.

Днес, 15 септември 2022 г., районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев присъства на откриването на новата учебна година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Труд, обл. Пловдив. 

През 2022/2023 г.  училището ще се включи в Образователната програма на Висшия съдебен съвет – „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, по която прокурори от Районна прокуратура – Пловдив ще изнесат поредица от лекции по право на ученици от 4 до 7 клас.

„Вече се познаваме, защото през пролетта ние идвахме при вас и проведохме открит урок за съдебната власт, за правата и задълженията на гражданите  и за професията на прокурора. Тогава разбрах колко сте любознателни и ученолюбиви, за което трябва да благодарите на вашите учители. Бъдете здрави, целеустремени и трудолюбиви в овладяването на новите знания. И не спирайте да мечтаете“, обърна се към учениците Чавдар Грошев.

Той пожела успешна нова учебна година на директора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Тоня Коева и на всички преподаватели и възпитатели. В Образователната програма на ВСС през 2022/2023 г. ще се включат и още няколко училища в гр. Пловдив и областта.