Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на пистолет и бойни патрони

9 Август 2022 г.

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Б.Ш., турски гражданин, на 35 г., за това, че на 08.08.2022 г. през ГКПП - Капитан Андреево,  обл. Хасково, с лек автомобил с чужда регистрация, е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, оръжие и боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 1 брой пистолет и 13 броя бойни патрони - престъпление по чл.242, ал.1, б. „г“ от НК. Спрямо  Б.Ш. е взета мярка за неотклонение „гаранция“, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при ТД „Митница“, гр. Бургас.

На 08 август 2022 г. на ГКПП - Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турския гражданин Б.Ш. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала физическа митническа проверка в естествена кухина зад задната седалка на автомобила митническите служители открили 1 брой пистолет, а в пепелника на превозното средство една кутийка с 9 патрона и 1 брой пълнител с поставени в него 4 броя патрони.

 

Под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково са извършени множество следствени действия. Разследването по случая продължава.