Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем сирийски гражданин за подпомагане на сънародници да преминат незаконно през страната

10 Юни 2022 г.

Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем сирийски гражданин за подпомагане на сънародници да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Харманли привлече като обвиняем  К.Ф., на 18 г., сирийски гражданин, за това, че на 09 юни 2022 г. в с.Черепово, общ.Харманли, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал  трима граждани на Сирия да преминат незаконно през страната. Деянието е извършено чрез използване на лек автомобил с румънска регистрация. Престъплението е квалифицирано  по чл.281 ал.2 т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

 

На 09 юни 2022 г. около 5,30 ч. по второкласен път в с. Черепово, общ.Харманли,  служители на РУ-Харманли спрели за проверка лек автомобил с поставена румънска регистрационна табела.  В колата пътували 3 мъже, граждани на Сирия.

Водачът на  автомобила К.Ф. трябвало да транспортира групата до гр. София, за което щял да получи възнаграждение.  Установено е, че К.Ф живеел в България и притежавал регистрационна карта на чужденец. Сирийските граждани са настанени в Миграционен център.

Обвиняемият К.Ф. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.

И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Харманли.