Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама непълнолетни за грабеж на пенсии от пощенски служител

9 Юни 2022 г.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама непълнолетни за грабеж на пенсии от пощенски служител

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Н.И., на 16 г., и А.Г., на 17 г., за това, че на 08.06.2022 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, в съучастие като съизвършители и като непълнолетни, но като разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, са отнели чужди движими вещи – кожена чанта, съдържаща пари - сумата 3350 лева, от владението на служител на „Български пощи“ ЕАД, като са употребили за това сила.

Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20 ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 8 юни 2022 г. пострадалият 57-годишен служител на „Български пощи“ ЕАД раздавал пенсии на възрастни хора в кв. Любеново в гр. Първомай. Той носел парите в кожена чанта. След излизането му от една от къщите бил пресрещнат от обвиняемите. Единият от тях хвърлил върху него чаршаф, а другият издърпал чантата, в която имало 3350 лева, предназначени за изплащане на пенсии. След това двамата обвиняеми избягали и скрили парите в изоставена постройка в гр. Първомай. Н.И. и А.Г. са задържани няколко часа по-късно. Парите са били намерени, като от тях липсвали 71 лева.

Обвиняемите Н.И. и А.Г.  са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.