Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема и задържа непълнолетна за серия от кражби в магазини в гр. Казанлък

6 Юни 2022 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема и задържа непълнолетна за серия от кражби в магазини в гр. Казанлък

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема Г.К., на 16 г., за това, че в периода от 7.02. до 22.03.2022 г. в гр.Казанлък, като непълнолетна, но можейки да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление – на пет пъти, е отнела чужди движими вещи на обща стойност 225 лв., от владението на собственици на търговски обекти, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по чл.194 ал.1 вр.с чл.26 ал.1 вр.с чл.63 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

Установено е, че непълнолетната Г.К. е извършила поредица от кражби на алкохол, козметични продукти, дрехи и др., които продавала на различни лица. След обединяване на делата срещу нея е повдигнато обвинение. Срещу Г.К. се водят и други досъдебни производства за кражби. Спрямо нея са били прилагани превъзпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Днес Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.