Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за държане на наркотични вещества с цел разпространение

16 Февруари 2022 г.

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за държане на наркотични вещества с цел разпространение

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем П.Д., на 25 г.,  за това, че на 10 февруари 2022 г., в гр. Куклен държал с цел разпространение 4700 грама марихуана – престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че П.Д. отглеждал марихуаната в специално пригодено помещение в приземния етаж на дома си в гр. Куклен. Там били намерени и везни за теглене на наркотичното вещество. Помещението било оборудвано с осветителна и вентилационна техника за отглеждане на канабис. Иззетото наркотично вещество е суха зелена листна маса, като са били открити и неизсушени стръкове канабис. 

С постановление на наблюдаващия прокурор П.Д. е бил задържан за срок до 72 часа. 

Окръжна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинение и спрямо А.О., на 26 г., арменски гражданин, за това, че на 10.02.2022 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е разпространил и е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, а именно марихуана, амфетамин, метамфетамин, екстази, кокаин и канабис  - престъпление по чл. 354а ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Наркотичните вещества са били открити при извършено претърсване и изземване в квартирата на А.О. в гр. Пловдив.

Спрямо двамата обвиняеми по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.