По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът задържа обвиняем за грабеж от пощенска станция в с. Катуница

11 Февруари 2022 г.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът задържа обвиняем за грабеж от пощенска станция в с. Катуница

Днес, 11 февруари 2022 г., по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  В.Н., на 34 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 08. 02. 2022 г., в с. Катуница, обл. Пловдив, е отнел чужди движими вещи - сумата от 3120 лева от владението на „Български пощи“ ЕАД, с намерение противозаконно да ги присвои като е употребил за това заплашване.  Престъплението е квалифицирано по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 08.02.2022 г., В.Н. влязъл в пощенския клон в с. Катуница. Той произвел изстрел с газов пистолет, насочен към земята и поискал от служителката да му даде парите за пенсиите. Тя му предала сума от 3120 лева, след което В.Н. напуснал помещението. Няма пострадали хора. По-късно цялата сума е била открита от полицейски служители.

Съдът e преценил, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че В. Н. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение и което се наказва с лишаване от свобода.

Определението на Районен съд-Асеновград подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.