Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа мъж за кражба на метални колооси за локомотиви на стойност 15 000 лева

8 Февруари 2022 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа мъж за кражба на метални колооси за локомотиви на стойност 15 000 лева

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделения-Димитровград привлече като обвиняем М.М., на 37 г.,за това че в периода 28.01. до 04.02.2022 г. в гр. Димитровград, при условията на продължавано престъпление и чрез използване на автомобил и технически средства, отнел чужди движими вещи - 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив на стойност около 15 000 лева. Вещите са собственост на Локомотивно депо-Стара Загора, филиал Димитровград. Те са отнети без съгласието на притежателите с намерение М.М. противозаконно да ги присвои, като деянието представлява опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 т.2 вр.чл.195 ал.1 т.4 вр.чл.194 ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че в края на месец януари 2022 г. обвиняемия М.М отишъл в пункт за вторични суровини и предложил голямо количество метал за продаване. Със специална автогондола той успял да пренесе 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив в пункта. За предадените метали  получил около 4000 лева. Една част от парите били намерени в него при задържането му от служители на РУ-Димитровград.

Към момента продължават да се извършат активни действия по разследването.

Обвиняемият е  задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Хасково да внесе искане в Районен съд - Димитровград за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“.