По искане на Районна прокуратура – Хасково съдът задържа обвиняем за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител

31 Януари 2022 г.

По искане на Районна прокуратура – Хасково съдът задържа обвиняем за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител

По искане на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Харманли съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ю.М., на 17 г., за това, че на 21.01.2022 г. в гр. Симеоновград, причинил на полицейски служител лека телесна повреда изразяваща се в разкъсно-контузна рана в областта на лицето, при изпълнение на службата му. Ю.М., макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Престъплението е квалифицирано  по чл. 131 ал.2 вр. чл. 130 ал.1, вр. чл. 63 ал.1  от Наказателния кодекс. 

Спрямо Ю.М. е повдигнато обвинение и за това, че на същата дата и място противозаконно пречил на орган на власт - полицейски служител, да изпълни  задълженията си по служба - да свали регистрационна табела на лек автомобил, марка „Опел Вектра“ - престъпление по чл. 270 ал.1 вр.чл. 63 ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че двама полицейски служители спрели за проверка лекия автомобил „Опел Вектра“, в който пътувал Ю.М. В колата имало още трима негови познати. Служителите на МВР извършили проверка на водача и установили,  че той нямал издадена шофьорска книжка. Поради тази причина те съобщили, че ще свалят регистрационните табели, при което Ю.М. ударил в лицето единия от тях. Той е осъждан три пъти преди.

Определението на Районен съд – Харманли съда подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково.