По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден обвиняем на 1 г. и 4 м. затвор за кражба

18 Ноември 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден обвиняем на 1 г. и 4 м. затвор за кражба

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден А.Г., на 32 г. Той е признат за виновен за това, че на 30.04.2021 г. в с.Черганово, общ. Казанлък, действайки в условията на рецидив, е отнел чужди движими вещи от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 т. вр.с чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс.

През април 2021 г. пострадалият мъж започнал ремонт на къщата си и наел А.Г. да му помага срещу заплащане. На 30.04.2021 г. той платил на А.Г. за свършената работа и му казал, че повече няма да го търси. Същата вечер А.Г. се върнал в имота на свидетеля, прескочил оградата и до входната врата видял бормашина. Взел я заедно с удължителя и изнесъл вещите от двора. По-късно ги продал.

Районен съд – Казанлък е наложил на А.Г. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Делото е проведено по съкратеното съдебно следствие, при което А.Г.  е признал извършеното. Той е осъждан и за последно е бил в затвора през 2016 г.

Присъдата е влязла в законна сила и понастоящем А.Г. изтърпява наказанието си.