По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняем за кражба на пари и златни накити

16 Ноември 2021 г.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняем за кражба на пари и златни накити

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо И.Н., на 40 г., и Д.Ч., на 44 г. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 10.11.2021 г., в гр. Стара Загора, чрез използване на техническо средство и в съучастие помежду си са отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 800 лв. и златни бижута от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят. Престъплението е квалифицирано по чл.195 ал.1 вр. чл. 194 ал.1 вр. чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

И.Н. и Д.Ч., са отключили апартамент в гр. Ст. Загора с пригодени за целта технически средства. Претършували жилището и отнели пари и златни накити, част от които заложили в гр. Варна. След разкриване на престъплението вещите били иззети от заложната къща и ще бъдат върнати на собственика им.

И.Н. и Д.Ч. са осъждани. И.Н. е извършил настоящото престъпление в условията на повторност. Те са били задържани за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура-Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителите му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.