По искане на Районна прокуратура – Хасково съдът задържа мъж за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство

26 Октомври 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Хасково съдът задържа мъж за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство

По искане на Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение - Свиленград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Д., на 20 г. Той е привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Опел Корса“, с български регистрационен номер, с намерение да го ползва, като от деянието е последвала повреда на лекия автомобил и е извършено повторно. Престъплението е квалифицирано  по чл.346 ал.2 т.1 и т.2 вр.ал.1 вр.чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 21 октомври 2021 г., около 22 ч., в гр.Любимец, Н.Д. видял пред една от къщите паркиран лек автомобил, марка „Опел Корса“. Той решил да го вземе и да се разходи из града. Видял, че на масата на тераса от приземния етаж на къщата били поставени ключовете за автомобила. Взел ги, след което с колата тръгнал да обикаля из града. Докато шофирал, двете предни гуми се спукали. Н.Д. върнал колата на същото място, откъдето я бил взел. Той се прибрал в дома си, където бил намерен и задържан от служителите на РУ-Свиленград.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия. Определението на Районен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.