9 Юли 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже за сводничество

Сподели

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже за сводничество

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Н.Д., на 54 г.,  и Г.К., на 34 г., за това, че в периода от 24.01.2021 г. до 26.02.2021 г.,  в гр. Банско и в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, са свождали към блудствени действия и съвкупление две жени – на 44 г. и на 31 г, като деянието е извършено с користна цел - престъпление по чл.155 ал.3 вр. aл.1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

По делото е установено, че двамата обвиняеми се познавал и били в близки отношение  с двете жени, които свождали към проституция. Те работили по една и съща схема в гр. Банско и гр. Пловдив, където били наели квартири.  Пускали обяви в интернет сайтове с телефони за връзка, както и превозвали жените до посочени адреси. Клиентите плащали между 80 и 100 лева за сексуалните услуги.  Част от парите жените предоставяли на Н.Д. и Г.К.

Двамата обвиняеми са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.