Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема 20-годишна жена за причиняване на катастрофа, при която е загинало дете

9 Юли 2021 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема 20-годишна жена за причиняване на катастрофа, при която е загинало дете

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема Д.Д.,, на 20 г., за това, че на 07.07.2021 г., в  гр. Симеоновград,  обл. Хасково, при управление на моторно превозно средство, нарушила правилата за движение по пътищата –  чл.5 ал. 2 т.1  и чл.20, ал.2 от  ЗДвП и по непредпазливост причинила смърт на 6-годишно момиче – престъпление по чл.343 ал.1 буква „в“ вр. чл.342, ал.1 от НК.

На 7.07.2021 г., в гр.Симеоновград, обвиняемата Д.Д.  управлявала лек автомобил. Тя не успяла да види навреме 6-годишното момиче, което било навлязло на платното за движение и управлявало  тротинетка, и го ударила с колата. Вследствие на удара пострадалата е получила несъвместими с живота травми и починала на път към  болницата .По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което са били извършени оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели и са приобщени писмени доказателства. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

С постановление на разследващия полицай  на обвиняемата е била взета  мярка  за неотклонение „гаранция“  в размер на  3 000 лева.

Разследването по случая продължава.