По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 2 години затвор за кражби от жилищна сграда и повреждане на леки автомобили

29 Юни 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 2 години затвор за кражби от жилищна сграда и повреждане на леки автомобили

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден С.В., на 32 г., за това, че на 23 януари 2021 г., в гр.Ст.Загора, от гаражи, леки автомобили и тавански помещения, при продължавано престъпление, е отнел чужди движими вещи – техника, телефон и др. вещи на обща стойност 875 лв., без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои, като е използвал техническо средство и взломен способ и е действал в условията на опасен рецидив -  престъпление по чл. 196 ал.1  вр. чл.195 ал.1 вр. чл.26 ал.1 вр.чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 23 януари 2021г ., в гр.Ст.Загора, е унищожил и повредил противозаконно чужди движими вещи на обща стойност 2 563лева -  престъпление по чл. 216 ал.1  вр. с чл.26 ал.1 Наказателния Кодекс.

Районен съд – Стара Загора е наложил на С.В. наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Проведено е съкратено съдебно следствие, при което той е признал вината си.

Според обвинителния акт, С.В. е извършил шест кражби от различни помещения в жилищен блок. Използвал техническо средство, което поставял при отваряне на вратата. В подземния гараж на жилищната сграда унищожил и повредил различни части на леки автомобили.

По досъдебното производство спрямо С.В. е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване.