Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми шестима чужди граждани за незаконно влизане в страната през ГКПП - Капитан Петко войвода

29 Юни 2021 г.

Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми шестима чужди граждани за незаконно влизане в страната през ГКПП - Капитан Петко войвода

Шестима чужди граждани  - петима от Мароко и един от Алжир, са привлечени като обвиняеми по бързи производства на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград за незаконно влизане в страната – престъпление по чл. 279 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27.06.2021 г.,  на ГКПП - Капитан Петко войвода, общ. Свиленград, за влизане в страната от Гърция, пристигнал товарен автомобил, марка „Ивеко“, с българска регистрация, управляван от И.Г., на 46 г. След извършена проверка с газ-анализатор от граничните служители на ГПУ-Ново село, в товарното помещение на камиона били отчетени високи стойности на въглероден двуокис. При отварянето му били открити трима мъже  - двама граждани на Мароко и един на Алжир. Установено било, че чужденците  влезли в товарното помещение чрез срязване на брезента в горната част, но без знанието на водача на автомобила. Така преминали през Гърция и пристигнали в България.

На 26.06.2021 г., около 6.50 ч., на ГКПП - Капитан Петко войвода, общ. Свиленград, за влизане в страната от Гърция, пристигнал товарен автомобил, марка „Мерцедес“, с българска регистрация, управляван от В.А., на 49 г. Извършена била проверка от гранични служители на ГПУ – Ново село. Те открили в товарното помещение на камиона трима граждани на Мароко, които се качили в него без знанието на шофьора. Така преминали от Гърция в България.  

Бързите производство ще приключат в законноустановения срок.