Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем и задържа 28-годишен мъж за убийство в с. Черногорово

14 Юни 2021 г.

Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем и задържа 28-годишен мъж за убийство в с. Черногорово

Днес, 14 юни 2021 г., Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем Ю.А., на 28 г., за това, че на 13 юни 2021 г., в с. Черногорово, обл. Пазарджик, умишлено умъртвил С.А., на 31 г., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив- престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 12 вр. предл 1 вр. чл. 115 вр. чл. 29 ал. 1 от от Наказателния кодекс.

На 13 юни 2021 г., в с. Черногорово, обл. Пазарджик, в избено помещение на къща, е бил открит трупът на 31-годишния С.А.  По главата на пострадалия е имало следи от нанесени удари с твърд предмет, според първоначалните данни – брадва. На място са пристигнали полицейски служители от ОД на МВР – Пазарджик и е бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура – Пазарджик. Установено е било, че извършител на деянието е Ю.А., който се е укрил в гр. Пловдив. Той е бил издирен и задържан в късните часове на 13 юни 2021 г. Обвиняемият и пострадалият се познавали. Мотивът за извършване на убийството е личен, според събраните доказателства.

Ю.А. е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., когато е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

По делото се извършват активни действия по разследването. 

Обвиняемият Ю.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.