По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден пиян шофьор на 2 г. затвор

10 Юни 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден пиян шофьор на 2 г. затвор

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово е осъден К.И., на 39 г., за това, че на 22.03.2021 г., в с. Васил Левски, общ. Карлово, обл. Пловдив, управлявал лек автомобил, марка „Хонда“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно – 3,51 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“, след като е бил осъден с влязла в сила присъда  на Районен съд - Карлово за същото деяние - престъпление по чл.343б, ал. 2 вр.  ал. 1 от НК.

        

На 22 март 2021 г., в с. Васил Левски, обл. Пловдив, К.И. бил спрян за проверка от полицейски служители. Те му поискали документи за проверка, след което водачът бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което отчела 3,51 промила алкохол в кръвта. К.И. е извършил деянието в изпитателния срок на предходно условно осъждане за същото деяние.

Районен съд – Карлово е наложил на К.И. наказание от 2 години „лишаване от свобода“, глоба от 1000 лева и лишаване от право за управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

Присъдата е потвърдена от Окръжен съд – Пловдив и е влязла в сила.