Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за трудова злополука при ремонтни работи в сграда в гр. Пловдив

21 Май 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за трудова злополука при ремонтни работи в сграда в гр. Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причинени телесни повреди при трудова злополука – престъпление по чл. 134 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 21 май 2021 г., около 12,50 ч., е бил получени сигнал в МВР за инцидент в триетажна сграда - частен имот, която се намира на кръстовището на ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Радецки“ в гр. Пловдив. Установено е, че при извършване на ремонтни работи – премахване на гредоред между етажите, е пострадал 30-годишен работник. Според първоначалните данни, той е паднал от стълбище, докато е изкъртвал с машина част от него.  Пострадалият е бил откаран в болницата с наранявания по главата, като е настанен за лечение. 

Причините за инцидента се установяват. Към момента се извършва оглед на местопроизшествието от разследващ полицай от 2 РУ –Пловдив и се разпитват свидетели. Установяват се собственикът на сградата и организаторът на строително-ремонтните дейности. Изискана е информация за трудовите правоотношения на пострадалия работник.  Действията по разследването се извършват под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.