Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми две жени за грабеж на пари

12 Април 2021 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми две жени за грабеж на пари

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема Р.Г., на 30 г.,за това, че на 09.04.2021 г., в гр. Стара Загора, като извършител, в съучастие с Г. А., на 22 г., отнела чужди движими вещи – пари – сумата от 450 лева, от владението на пострадалия мъж, на 51 г., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребена за това сила - престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Г. А. също е привлечена като обвиняема за грабеж в съучастие с Р.Г..  

Пострадалият и двете обвиняеми се познавали. На 9.04.2021 г., в гр. Стара Загора, те се срещнали на улицата. Докато разговаряли, едната го хванала здраво за ръцете, а през това време другата му отнела от джоба на якето 450 лева, след което избягали. Пострадалият подал сигнал в полицията. Двете жени били установени, като извършителки на грабежа. Обвиняемата Р.Г. е осъждана многократно, включително за престъпления против собствеността. Тя е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея. Обвиняемата Г.А. е с взета мярка за неотклонение „ Подписка“.