Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа 49-годишен пиян шофьор за причиняване на катастрофа, при която е загинала жена

1 Февруари 2021 г.

Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа 49-годишен пиян шофьор за причиняване на катастрофа, при която е загинала жена

Днес, 1 февруари 2021 г., Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем Р.К., на 49 г., за това, че на 31.01.2021 г., в гр. Кърджали, при управление на лек автомобил, марка „Алфа Ромео“, в пияно състояние, по непредпазливост причинил смъртта на 58-годишна жена, като се е ударил челно в друго моторно превозно средство, в което е пътувала пострадалата – престъпление по чл. 343 ал. 3 буква Б вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е извършен оглед на произшествието, разпитани са свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискват се документи. Обвиняемият Р.К. е бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което е отчело 1,73 промила алкохол в кръвта му.

Той е е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Отнето му е свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Предстои Окръжна прокуратура – Кърджали да внесе искане в съда за определяна на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Подробности по случая бяха изнесени на съвместен брифинг днес на Окръжна прокуратура – Кърджали и ОД на МВР – Кърджали, в който участваха Желязко Стефанов, окръжен прокурор на града и ст. комисар Щерьо Милчев, директор на Областната дирекция.